Beretninger 2010 Klik=menu
Reload menu News from this summer Updated: 2010-06-03 Comments

 

1. juni 2010: Den første sommerdag

Vejrprofeterne havde gjort deres bedste; Som vanligt uden effekt. I flere dage op til denne tirsdag var der lovet stigende temperaturer og tørvejr, - sågar med sol ind imellem, men virkeligheden var en dag med totalt overskyet og masser af langvarige byger. 

Besætningen på DEN134 kræver godt vejr, så jeg troppede op på ydermolen og kom med DEN300 på vandet; På vej ud justerede vi på et par småting, og så var vi klar til start. Topmærket lå i nord, vinden var i 20 grader; Vi valgte at holde os væk fra klumpen ved styrbord mærke. Desværre var vi ikke skarpe nok til at luffe DEN304, som sejlede hen over os til luv i sekunderne før starten. Det forvandlede en god start til en halvgod. Vi startede i udstødningen fra DEN304. Svend-E sad godt nok og brummede nede ved battet, men der skal brummes noget højere. Opkrydset var ellers ok... Vi holdt fart med feltet, men højden var minus 5 grader... Det viste sig, at fokken ikke kunne skødes hårdt nok. En sjækel mere i halsbarmen kunne løse det; Det ordnedes på lænseren. Resultatet var tydeligt... På næste opkryds var der både højde, fart og kontakt med hovedfeltet. Dog var det svært at sejle det tabte fra første kryds ind, selvom vi sad tre mand på siden og råbte "bølge" og "flat vand". Vi hang dog på, og efter endnu en lænser og sidste kryds landede vi - vistnok som tredjesidst, kun lige efter hovedfeltet, men med højt humør, fordi vi ikke var hægtet af... så smager en øl extra godt, - selv i regnvejr. Tak for en dejlig aften på vandet.

Klubben serverede stegt flæsk med persillesovs og kartofler, og det var helt ok. At man kunne få mad og fad for under en hund, havde jeg svært ved at tro på, men den var god nok... mad og en mellem Piney til 90 danske... det holder til ihvertfald 4 ud af 5 spritblus; Det højeste der er givet meget længe.

Morten, Denne gang fra DEN300

 

25. maj 2010: Frisk vind over Øresund
Tjah, maj måned bød denne aften på 11-14m/s aftagende til 8-10, så der var luft nok. Banen var også ok, og en dobbelt op ned kunne vi nemt nå. Bang og afsted. Vi holdt os midt i banen og rundede rimeligt; I top fem var det vist. DEN400 skar ud, DEN45 gjorde ligeså, så vi valgte den lige vej. Man skulle også tro, at der var vind nok til det; Alligevel kom DEN400 godt frem på banen. Kanske fordi vi tøvede med at sætte spiler. Det var der ikke mange andre, der gjorde; Andet opkryds skulle så bruges til at indhente det tabte. Det gik nogenlunde, så vi rundede igen rimeligt i top fem - tror jeg non, men måske knap så rimeligt denne gang. Spiler op... og de var en fornøjelse at suse afsted. Sidste opkryds brugte vi til at hente DEN33 og DEN358, - og så var det jo ikke helt spildt, vel...

Da vi kom ind, havde de godt nok lange arme, snoretrækkerne... men det var vel egentlig udmærket, for varmt var der ihvertfald ikke ude på vandet. Der gik lidt snik snak i den, og derfor ved jeg ikke, hvad der skete i klubben.

Morten, DEN134

 

18. maj 2010: Sharpen up
En pænt koncentreret aften med ret godt vejr - uden det dog imponerede med varme og sommeragtige tendenser. Vi kom godt afsted, men åbenbart ikke godt nok, for første mærke rundedes ikke i overbevisende stil. Resten af aftenen bød på fuld koncentration, og vi endte som treere; Skønt at se at en koncentreret indsats rent faktisk belønnes.

Morten, DEN134

 

 

11. maj 2010: Tumlinger
Årh, en meget ukoncentreret aften... resultatet var ret skidt; Vejret var marginalt bedre.

Morten, DEN134

 

 

4. maj 2010: Og det var diset og rigtig dårligt vejr
Aj altså, - det skal være godt vejr. Blæst, kulde og regn er uegnet til det meste herunder kapsejlads for sjov.

Morten, DEN134

 

 

27. april 2010: God varieret vind

Dejlig luft omkring 9m fra det nordvestlige. Ikke helt så aftagende som lystløgnerne havde lovet, men til gengæld var vinde meget varieret i såvel retning som styrke. Der var helt overskyet, men vi kunne da se linien, som lå ihvertfald 20 grader skævt. Vi blev klemt lidt i starten, da vinden drejede yderligere, så der var lang op til linien. Slog ud kort efter. Ikke godt. Klar fordel inde... rum- banan hele vejen op til toppen, så luv bådede var suset godt afsted. Vi mødte dem - ret tæt - men ikke med os foran de fleste - ved toppen. Spiler op. Find mærket. Ahhh, se nu de to der. Det var DEN277 og DEN358, der satte sig selv af ved at skære under land. Vi sejlede lige ud, og der var fint tryk (næsten) hele vejen. Ved bunden kunne vi endda se de to forreste både, DEN45 og DEN400, selvom der lå et par stykker i vejen. Det var vist DEN33 og DEN283, som med både Haagen og Tjelle ombord måtte gå som en raket. Det var dejligt at se. Nåja, så dejligt var det jo heller ikke, og vi sejlede forbi på næste opkryds. Tror faktisk vi rundede som treer efter andet opkryds, og der var blevet kortere til de to forreste. Spiler op igen. DEN33 optog forfølgelsen, og man må (igen) konstatere, at sådan nogle 101ere sejler ret ens. Vi kom dog bedre rundt om bunden, og vi fortsatte ind. DEN33 fik lov til at løbe lidt - ude i søen, og det var ret spændende, da vi mødtes igen. Vinden sprang så meget, så det ene øjeblik var de 100m foran, det næste øjeblik var de 50m bagved. Det endte dog lykkeligt, måske mest for os, for vi havde held til at tvinge DEN33 ud i overhøjde, så vi sluttede sidste ben, hvor vi startede det. Som treer. Dejlig aften, dejlig sejlads med koncentration ombord.

Klubben serverede... det ved jeg ikke. Ikke bare havde nogen (!) glemt at lukke søventilen, næh, batteriet var også væltet, så der var en del surt sprøjt at tørre op. Hundrede liter måske. Svært at se i mørke, men så er det vel lært. Igen.

Morten, DEN134

 

20. april 2010: Surt sprøjt og kaffe

Normalt ville denne overskrift være at finde i et italiensk vinblad. Vel at mærke i forbindelse med en undtagelsesvis smagning af franske vine. Denne gang dækker overskriften over et vejr, som bød på vind omkring de 9 meter, temperaturer klart under 5 grader samt lejlighedsvis slud fra en totalt overskyet himmel. Ikke mange var skøre nok til at tage ud. Kun fire både. Heraf blev en enkelt kureret efter endog meget kort tid derude. Det hyggede vi os meget med, medens vi nød en lillebitte kop kaffe til 20 kroner stykket - uden opfyldning - i klubrestauranten. Der var ikke noget galt med kaffen, og stemningen var også god og stolene bløde, men jeg betaler ikke een gang til 80 kroner for fire bitte små kopper kolbe-kaffe. Det fandme uhyggeligt du! Vi valgte at undgå flere gys denne aften.

Næh du, - jeg drømmer om en SEJLklub, hvor man kan få en kop kaffe for en femmer. Det er ok, at en fancy kaffe koster 25, men helt ærligt... Der er råvarer og strøm for max 25øre i en deciliter kaffe. På Gerners konditori i Svendborg kan man få en kop kaffe og et smurt rundstykke for tretten kroner. Hallo, siger jeg bare. 

Morten, DEN134

 

13. august 2010: Så blev det forår
Unormalt dejligt vejr. Solskin og kun let kulde. Superfed bane med vind fra det nordlige hjørne. Svær at læse. Syv både på banen. DEN50 susede ud i vinden ude. DEN277 susede ind i vinden inde. Os andre tøsedrenge lå og fedtede rundt midt i banen, medens angsten for det forkerte vindspring dikterede vores vej. DEN50 og DEN277 mødtes ved toppen... De var vist adskillige kilometer foran alle andre, men selvom de kun var små prikker, så var det nogle flotte prikker. Men bortset fra det, så var det en rigtig dejlig aften. Tillykke til DEN50.

Klubben serverede boller i karry, og det var i helt orden. God smag, nogenlunde passende portion. Nogen vil sikkert mene en anelse for klejn. En hund for mad og øl? Tjah, det er vel ok, selvom det var en lille øl. Tre spritblus med pil op.

Morten, DEN134

Beretninger fra 2009

 

© Copyright jun-10 NMMA Reproduction allowed with notice of origin.